Derby -09

Derby -09
Norra läktaren Råsunda 9/8 -09

lördag 19 maj 2012

Sorg

Jaha, så hände det igen. Grejer som kastades in mot linjedomaren, slagsmål på läktaren och en match som fick avbrytas. Så fruktansvärt onödigt. Att matchen också var en sorglig historia känns som att man kan lämna därhän en dag som denna.
Som jag förstod det började det hela med att någon/några idioter på Norra läktaren kastade in grejer mot linjedomaren varpå vissa kringstående väljer att ta saken i egna händer för att rensa ut idioterna och slagsmål uppstår. Polisen går upp på läktaren och bråket eskalerar. Domaren bryter tillfälligt matchen och Bajen drabbas förmodligen av dryga böter.
Man kan (och bör) alltid diskutera polisens agerande i olika situationer, men att döma av en del av kommentarerna på Svenska Fans borde inte polisen ha avstyrt slagsmålet på läktaren till att börja med. Detta slagsmål kallar dessa kommentatorer för ett "internbox", precis som att det vore okej att puckla på varandra bara för att man har samma färg på sina halsdukar. Sedan kan man alltid diskutera huruvida polisen använde mer våld än nöden krävde i läget efteråt (det kan jag inte svara på eftersom jag inte var på plats) men ett visst mått av självkritik bland oss grönvita kan nog också vara på sin plats en dag som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar