Derby -09

Derby -09
Norra läktaren Råsunda 9/8 -09

tisdag 22 maj 2012

Flashback

Ja, gårdagskvällens begivenhet gjorde väl knappast någon grönvit glad. Förutom Dahls rökare i krysset var det inte mycket att jubla över vad gäller Bajens insats och det faktum att Hopf släppte in fyra bollar och trots detta var en av planens bästa spelare säger tyvärr en hel del om Bajens försvarsspel. Ärligt talat hade Landskrona kunnat göra något eller ett par mål till om inte Johannes hade fantomspelat i målet som vanligt. Försvarsspelet påminde obehagligt mycket om insatsen under förra säsongen även om Henke Larssons grabbar gjorde det bra, det ska erkännas. Sex insläppta mål på två matcher är dock under all kritik, och igår kändes saknaden av Max plågsamt påtaglig.

Ändå känner jag att saker och ting mycket väl hade kunnat sluta annorlunda igår. Efter Dahls kvittering hade vi en riktigt bra period och hade mycket väl kunnat ta ledningen och till och med vinna matchen. Med lite flyt. Flyt av typen att motståndarmålvakten kastar in bollen i eget mål (som mot Umeå) kombinerat med skickligheten hos en backlinje att inte gå vilse i eget straffområde stup i kvarten.

Fast kanske ska man vara tacksam. Jag drar mig till minnes vad Pärmen från Bajen Fans Örebro sa på väg hem från BP-matchen: "Hoppas att formsvackan kommer tidigt i år." (Att det skulle komma en formsvacka verkade vara som en naturlag för honom.)
Så grattis Pärmen. Här har du din formsvacka. Må den bli kort och någorlunda smärtfri. I Sebastian Castro-Tellos namn. Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar